Hrvatska osvojila cetvrto mjesto

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu osvojila je cetvrto mjesto na SP-u Divizije I Grupe B, pobijedivši u raspucavanju Litvu 2-1, nakon što je regularni dio završio neriješeno (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0).
Hrvatski hokejaši odigrali su odlicnu utakmicu, ostavivši srce na ledu, no nažalost nisu uspjeli doci do bronce. Za broncu je bila potrebna pobjeda u regularnom dijelu utakmice.
Hrvatska je golom Michaela Glumca povela u zadnjim sekundama prve trecine i ostatak utakmice odigrala vrlo agresivno, ali nažalost nisu uspjeli postici gol za medalju. Svega šest minuta prije kraja utakmice, Litva je zabila za izjednacenje. Uslijedili su produžeci, a potom i raspucavanje gdje je golman Vilim Rosandic, kao i tijekom cijele utakmice, briljirao. Obranio je dva penala te uz gol Ivana Jankovica, Hrvatska je osvojila cetvrto mjesto. Rosandic je zasluženo proglašen igracem utakmice Hrvatske reprezentacije. Priznanje je dobio i Borna Rendulic koji je izabran za najboljeg napadaca Svjetskog prvenstva.
Izbornik Alan Letang: «Ovo je bio odlican hokej veceras i važno iskustvo za naše mlade igrace. Cijeli turnir su decki odigrali jako dobro, borbeno, no ostaje žal što nismo osvojili medalju. No, mogu biti ponosni, iako im sada nije lako jer su jako htjeli tu medalju.»
Borna Rendulic, najbolji napadac turnira po završetku je rekao: «Mijenjao bi ovo priznanje za medalju. Osobno sam razocaran jer smo jako htjeli tu medalju, no ova pomladena reprezentacija ima šansi za par godina i za višu stepenicu».
Podršku hrvatskim hokejašima, pred 2500 gledatelja, dali su i predsjednik Vlade RH Tihomir Oreškovic s obitelji, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar s obitelji te predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.
Zlatnu medalju i povratak u Grupu A Divizije I osvojila je reprezentacija Ukrajine, a drugo mjesto je osvojila Velika Britanija. Trece mjesto osvojila je Litva.
UKUPNI POREDAK:
1. Ukrajina
2. Velika Britanija
3. Litva
4. Hrvatska
5. Estonija
6. Rumunjska