Hrvatska treća u Sapporu

Na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, Grupa J koji se održao u Sapporu, Japan od 11. do 14. veljače hrvatska reprezentacija završila je treća u ukupnom poretku i time ispala iz daljnjeg kvalifikacijskog ciklusa.
S pobjedom u posljednjoj utakmici protiv Rumunjske (1:4) Hrvatska se oprostila od turnira nakon poraza u prve dvije utakmice protiv, kasnijeg pobjednika turnira, domaćina Japana (0:3) i Ukrajine (6:0).
„Ovo je bio jako dobar turnir za nas. Dobro smo odigrali u sve tri utakmice. Znali smo da s Rumunjima možemo igrati ravnopravno, a s preostale dvije reprezentacije smo se borili, iako su na nivou iznad našeg. Postigli smo što smo željeli od ovog turnira“, rekao je nakon treće utakmice izbornik Hrvatske, Danijel Kolombo.
Nakon što je u prve dvije utakmice ostala bez postignutog pogodaka, u posljednjoj su Dominik Kanaet, Luka Mikulić, Mario Novak i Marko Šakić postili četiri za Hrvatsku.
S dvije reprezentacije koje su sudjelovale na ovom turniru, Ukrajinom i Rumunjskom, Hrvatska će se susresti i na Svjetskom prvenstvu Divizije I Grupa B koje se organizira u Zagrebu od 17.-23. travnja ove godine.
Zapisnike utakmica možete pronaći ovdje.