Odluke OZKN vezano uz PH za žene

Zagreb 12. veljače 2016.

PREDMET: odluke OZKN vezano uz PH za žene

Poštovani!
Na dosad odigrane dvije utakmice ženskog hokeja u kategoriji seniorki utvrđen je veliki broj neregularnosti. Nijedna igračica KHL Siscie nije imala odgovarajući liječnički pregled, neke igračice nastupile su pod lažnim imenima i bez prava nastupa, u ekipi KHL Griča nastupale su igračice bez prava nastupa, registrirane za drugi klub, sudac utakmice, zapisničar i mjerioc vremena nisu delegirani od ZSHLH-a, itd.
Zbog svega navedenog, odigrane utakmice između Siscie i Griča, te Siscie i Mladosti nije moguće smatrati regularnim utakmicama prvenstva Hrvatske. Odbor za klupska natjecanja proglašava ih nevažećima.
Slijedom te odluke, OZKN povlači svoju odluku o stegovnim mjerama za igračice Siscie i vodstvo njihove seniorske ekipe koju je donio 21. siječnja 2016., a vezano uz povrede pravila s utakmice između Siscie i Griča.
Također smatramo nužnim izreći upozorenje svima u ženskom hokeju kako su posljednji događaji ozbiljno uzdrmali ugled našeg sporta. Činjenice kažu kako ženske ekipe i klubovi iz sezone u sezonu ne uspijevaju ispuniti minimalne zahtjeve koji se pred njih stavljaju (prijave ekipa za natjecanje u PH do zadanog roka, prijedlog sustava natjecanja s rasporedom, registracija igračica u za to predviđenim rokovima i propisanoj proceduri…). Svake sezone rade se ustupci i iščekuje da se ženski hokej konsolidira.
Ovogodišnji primjeri pokazuju kako nas dosadašnja praksa nije odvela na bolji put, nego u stanje još veće anarhije, što za posljedicu ima degradiranje ugleda ženskog hokeja i njihovih sjajnih uspjeha postignutih na svjetskim prvenstvima i u međunarodnim klupskim natjecanjima, te vodi ovu priču prema čistoj lakrdiji, a to nipošto nećemo dopustiti.
Radi svega navedenog obustavljamo odigravanje PH za žene dok na sjednici IO HSHL-a ne raspravimo ovu temu i ne usvojimo jasne okvire kojih ćemo se pridržavati kako bismo sačuvali dostojanstvo hrvatskog hokeja i regularnost hrvatskog prvenstva.

S poštovanjem,
Marin Miljak
voditelj Odbora za klupska natjecanja
Danijel Kolombo
član Odbora za klupska natjecanja
Bruno Bregant
član Odbora za klupska natjecanja