ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE PRED PRIPREMNU UTAKMICU SA SLOVENIJOM

Svjetsko prvenstvo Divizije I Grupe B održat će se u Zagrebu od 17-23. travnja 2016., a na prvenstvu sudjeluju Hrvatska kao domaćin, Ukrajina, Velika Britanija, Litva, Estonija i Rumunjska.

Hrvatska reprezentacija hokeja na ledu okupila se na pripremama pod trenerskom palicom Alana Letanga. U sklopu priprema za SP, Hrvatska će odigrati dvije prijateljske utakmice sa Slovenijom (8. i 12. travnja), a tim povodom izbornik Letang je izjavio: „Atmosfera u reprezentaciji je odlična; imamo dosta mladih dečki i veselim se njihovom napretku koji pokazuju, a koji će vjerujem pokazati i na samom natjecanju. Pripreme teku prema planu i zadovoljan sam koliko se dečki trude i daju svoj maksimum. U utakmici sa Slovenijom nam je cilj podići dosadašnju razinu nastupa, ali i bit će to dobar test za SP“.
Prva prijateljska utakmica sa Slovenijom na rasporedu je u petak, 8. travnja 2016., s početkom u 19:30 sati u Domu sportova, a kandidat za reprezentaciju Ivan Janković, inače igrač KHL Medveščaka, prenio je dojmove s trening kampa reprezentacije: „Puno treniramo i svaki od igrača daje sve od sebe; atmosfera u ekipi je odlična i jedva čekamo Prvenstvo jer je posebna čast nastupiti za nacionalni tim.“ Na pitanje novinara očekuje li da će biti u reprezentaciji koja će nastupiti na SP-u, Janković je rekao: „Kao i svi ostali dečki, borim se za ulazak u reprezentaciju, sezona je bila odlična, ali i naporna, no za ovako nešto je ostalo dovoljno snage, a volja nikad nije problem“.
Predsjednik Hrvatskog saveza hokeja na ledu (HSHL) Nikola Švigir izvijestio je kako teku pripreme za domaćinstvo Svjetskog prvenstva: „HSHL je, moglo bi se reći, veteran u organizaciji svjetskih prvenstava; imamo zaista dovoljno iskustva, no svako natjecanje ima svoje specifičnosti, a kriteriji IIHF-a su dosta visoki za ovaj rang natjecanja. Za sada sve teče prema planu, a veseli nas činjenica da je najavljen dolazak veće skupine navijača Velike Britanije, ali i dolazak navijača ostalih reprezentacija. Stoga bi iskoristili priliku da i naša publika dođe u što većem broju i pruži podršku našim reprezentativcima, kako je to bilo i do sada“. Švigir je ujedno najavio i dolazak Borne Rendulića u reprezentaciju.

INFO O ULAZNICAMA (za prijateljsku utakmicu i za SP)
Cijena ulaznica je 20 kuna, a mogu se kupiti isključivo na prodajnim mjestima Ticketshopa.
Na dan utakmice ulaznice će biti moguće kupiti na glavnoj blagajni Doma sportova koja se otvara u 17:30. Djeca do 7 godina imaju pravo na besplatan ulaz i ne trebaju ulaznicu!
Osobe s invaliditetom imaju pravo na besplatnu ulaznicu, dok pratnja osoba s invaliditetom plaća punu cijenu ulaznice. Ulaznice za osobe s invaliditetom mogu se preuzeti na blagajni Doma sportova neposredno prije utakmice uz prikaz rješenja o invalidnosti. Broj besplatnih ulaznica za osobe s invaliditetom je limitiran brojem mjesta u dvorani za osobe s invaliditetom.

Na dan utakmice 08.04.2016. svi posjetitelji će moći kupiti ulaznice za Svjetsko prvenstvo po promotivnoj cijeni od 30,00 kn (cijena pojedinačne ulaznice je 40,00 kn ), a paket za 130,00 kn (cijena paketa je sada 160,00 kn).
NAPOMENA!!! Ova pogodnost se odnosi samo za posjetitelje utakmice Hrvatska – Slovenija jer povoljnije ulaznice i paket za Svjetsko prvenstvo svi posjetitelji će moći kupiti u predvorju dvorane kod kids cornera .