SP Hokej na ledu: Hrvatska – Ukrajina 1-4

Drugog dana Svjetskog prvenstva Divizije I Grupe B, Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu izgubila je od Ukrajine 1-4 (1-2, 0-2, 0-0).
Hrvatska je dobro otvorila utakmicu i prvu trecinu parirala bržim Ukrajincima, no nije uspjela cijelu utakmicu odigrati u istom ritmu. Unatoc tome, hrvatski napad je uputio 33 udarca na gol Ukrajinaca, no izostala je efikasnost. Drugi element koji je utjecao je cak 50 minuta iskljucenja hrvatskih reprezentativaca.
Jedini Hrvat u NHL-u Borna Rendulic danas se prikljucio reprezentaciji, ali dug put i vremenska razlika ucinili su svoje: «Put je ostavio traga, glava je htjela, ali tijelo nije slušalo. Ukrajinci nisu bili bolji od nas, ali ponestalo nam je energije. Ove sljedece utakmice su naša šansa i medalja ostaje cilj».
Luka Mikulic, strijelac jedinog pogotka za Hrvatsku je rekao: «Dobro smo odigrali prvu trecinu, a imali smo i dosta nesrece i glupih šuteva. Utakmice koje slijede su naša prilika, a Borna nam je veliki plus za momcad».
Izbornik Alan Letang bio je zadovoljan današnjom igrom mladih igraca Tadije Mirica i Luke Mikulica: «Unatoc dobrom pocetku, nismo uspjeli izdržati do kraja. Ukrajinci su kvalitetna momcad i puno su nas blokirali. Borna je dao koliko je mogao. Naime, nije lako izaci iz aviona i direktno na led, no nadamo se da ce se malo odmoriti i naspavati do srijede».
Danas su odigrane još dvije utakmice: Litva – Rumunjska 5-1, Velika Britanija – Estonija 4-3.
U utorak je slobodan dan, a u srijedu Hrvatska igra s Rumunjskom; utakmica je na rasporedu u 20:00 sati.