U subotu Hrvatska igra za broncu

U 4. kolu Svjetskog prvenstva Divizije I Grupe B, Hrvatska je pobijedila Estoniju 5-3 (1-2, 3-1, 1-0) i ostala u igri za medalju.
Izabranici Alana Letanga lose su otvorili utakmicu; pocetnu opustenost iskoristili su Estonci i u samo dvije minute zabili dva gola. No, Estonci nisu znali ocuvati prednost, sto je nakon utakmice potvrdio i njihov trener Jussi Tupamaki, ujedno pohvalivsi igru Hrvatske: “Gledao sam sve utakmice Hrvatske na turniru i moram priznati da su veceras odigrali najbolju utakmicu”.
U drugoj trecini hrvatski reprezentativci poceli su znatno agresivnije i taj su tempo drzali do kraja utakmice. Po dva pogotka postigli su Nathan Perkovich i Michael Glumac, a u strijelce se upisao i Borna Rendulic.
Izbornik Alan Letang rekao je nakon utakmice: “Decki su odigrali kao prava momcad, srcano i borbeno. Svi su igrali ko jedan; zasluzili su pobjedu i jako sam ponosan na njih.”
Ivan Puzic takoder je naglasio zajednistvo, ali i komentirao pocetak utakmice: “Na pocetku smo primili dva glupa gola, sporo smo usli u utakmicu, ali brzo smo se probudili i stigli do pobjede.” Veliki doprinos dao je i golman Vilim Rosandic koji je posebno u posljednjoj trecini branio na visokoj razini.
Najbolji igrac hrvatske reprezentacije je Ivan Puzic, a priznanje mu je urucio srebrni Olimpijac iz Londona 2012. i svjetski veslacki prvak Valent Sinkovic koji je dosao pruziti potporu hrvatskim hokejasima.
Utakmicu za broncu Hrvatska igra u subotu s Litvom u 20:00 sati, a dolazak na utakmicu su potvrdili premijer Tihomir Oreskovic i ministar Predrag Sustar s obiteljima.